OBBB / I begyndelsen var...

I begyndelsen var...

Hans HolmI 1994 blev musiker og komponist Hans Holm musikskoleleder i Them Kommune, og her startede han straks et ungdomsbigband,: 'Bette Big Band'.
 
Efter få måneder henvendte nogle themborgere sig for at høre, om man ikke ku' prøve at lave et 'Old Boys Big Band' for de lidt ældre musikere.
 
Blandt disse var nogle stykker, der var med til at spille i Theodoras Big Band, et seminarieorkester som Hans Holm havde fornøjelsen at lede i 7 - 8 år på Th. Langs Seminarium.
 
I 1995 startede så 'Old Boys Big Band' med 16 musikere og Hans Holm som orkesterleder (indpisker) og dirigent, og allerede i 1996 havde bandet sine første engagementer, bl.a. på Riverboat Jazzfestival.
 
Nogen ville måske sige, at engagementet på Riverboat dengang mere skyldtes dirigentens gode navn og rygte end orkestrets kvalitet. Og fra fans fra dengang kan man da også høre dem indrømme, at "dengang kom de mest af pligt, - men nu er det en fornøjelse".
 
11 af disse musikere er stadig aktive i Old Boys Big Band. Selv om der selvfølgelig er lidt udskiftning, orlov og lignende – endog barselsorlov har der været - er bandmedlemmerne meget stabile.
 
Spilleglæden og det sociale og kreative fællesskab har hele tiden været orkestrets og samværets drivkraft. Det forplanter sig gennem musikken og rykker efterhånden helt ned i fødderne hos publikum.
 
Vi har bl.a. spillet på Riverboat Jazz Festival i Silkeborg,  til Nytårskoncerter rundt i Jylland, til Big Band Ball og frokost- og torvejazz i en række jazzklubber .
 
Sidst, men ikke mindst har OBBB i de senere år haft sit eget SHJOW på Medborgerhuset Toftebjerg i Them.
OBBB - Old Boys Big Band | CVR: 29061076 | Museumsvej 4, 8653 Them - Denmark | Tlf.: +45 2229 6196